Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολές του Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου



επιστολες γεροντος παισιου
Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Καλύβη Τιμίου Σταυρού 19-3-1973
Αδελφή Γερόντισσα Φιλοθέη, ευλογείτε.

Την τετραδιοποιημένη* αυτή επιστολή την είχα γράψει, για να την στείλω σε μερικούς νέους στην Αθήνα (που θέλουν να καλογερέψουν), οι οποίοι μου ζητούσανε συνέχεια βοήθεια. Διότι, εκτός από τις δυσκολίες από το ελεεινό κοσμικό περιβάλλον και από το κοσμικό φρόνημα των γονέων τους, περισσότερο κακό τους έκαναν μερικοί Πνευματικοί Ιερο(α)μόναχοι με τις προτεσταντικές τους ιδέες, χρησιμοποιώντας και κάθε παραξενιά μερικών μοντέρνων Μονών και Μοναχών της εποχής μας. Τελικά όμως δεν την έστειλα, και ένας από τους σοβαρότερους λόγους ήταν, για να μην κάνω πνευματικό τουρισμό στην Καψάλα. 
Πήγα για να την κάψω, αλλά την λυπήθηκα, διότι είχα κοπιάσει τρεις ημέρες να γράφω και επειδή είδα μερικά καλά, τα οποία ίσως βοηθήσουν τις αδελφές για τον καθημερινό τους αγώνα.
Πιστεύω να με καταλάβατε, και δεν θα παρεξηγηθώ για τα ξεσκονίσματα που κάνω, διότι έπρεπε να παρουσιάσω ποιος είναι ο Ορθόδοξος Μοναχισμός, για να ιδούν τα χάλια τους και να ντροπιασθούν και άλλη φορά να πάψουν να λένε προτεστάντικες ανοησίες.
 
Χαίρε
ο αδελφός σας Μοναχός Παΐσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου