Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Εκδήλωση στη μνήμη του διορατικού ασκητή Γέροντος Παισίου σήμερα την Πάτρα


Εκδήλωση στη μνήμη του διορατικού ασκητή Γέροντος Παισίου σήμερα την Πάτρα Στις 18.30 στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου ενώ αύριο το πρωί θα τελεστεί μνημόσυνο
 
Μία ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Γέροντα Παισίου του Αγιορείτου που εκοιμήθη πριν από 19 χρόνια, στις 12 Ιουλίου του 1994, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.30 το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών και προβλέπεται να συγκεντρώσει πολύ κόσμο.
Ο Μοναχός Παΐσιος Αγιορείτης (το κατά κόσμο όνομα του ήταν Αρσένιος Εζνεπίδης) είχε γεννηθεί στις 25 Ιουλίου 1924 στα Φάρασα της Καππαδοκίας στη Μικρά Ασία. Υπήρξε Έλληνας μοναχός που έζησε στη διάρκεια του 20ού αιώνα και θεωρείται από πολλούς ως μία εξέχουσα εκκλησιαστική μορφή και ένας μοναχός που αξίζει και πρέπει να Αγιοποιηθεί από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μας.
Μάλιστα όπως αναφέρεται σε διαδικτυακά σάιτ, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος έχει προτείνει την κατάταξη του Γέροντος Παισίου στα δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως Αγίου.
Ο Γέροντας Παΐσιος που οι προφητείες και λεγόμενα του για το έθνος μας και γενικότερα για τον κόσμο, έχουν κάνει μεγάλη αίσθηση, απεβίωσε μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 στις 11 το πρωί και ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο της κοιμήσεως του Γέροντος, τελείται ιερά αγρυπνία στο Ιερό αυτό Ησυχαστήριο, την οποία παρακολουθούν ευλαβικά χιλιάδες πιστοί.
Όπως σημειώνεται στο σάιτ xristianos.gr, απ’ όπου και η φωτ., η φήμη του Αγιορείτη Γέροντος ως αγίου στο Ορθόδοξο ποίμνιο είναι μεγάλη, λόγω της προσωπικότητάς του και του πλήθους των μαρτυριών από ανθρώπους ορθόδοξων πιστών και μη, για ξεχωριστά, σπάνια χαρίσματα που διέθετε (προφητικό χάρισμα, θεραπευτικό, κ.α.).
Στην εκδήλωση στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου της Πάτρας, θα μιλήσουν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς με θέμα, «Η αγάπη του π. Παισίου προς τους νέους» και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος, (στη Μοναστική αδελφότητα της οποίας είχε εισχωρήσει από το 1979 ο π. Παίσιος), με θέμα «Ο πνευματικός άνθρωπος στη μορφή και στο βίο του Γέροντος Παισίου».
Επίσης θα γίνει προβολή βίντεο και φωτογραφιών. Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 το πρωί στο ναό του Αγίου Νικολάου θα διεξαχθεί Αρχιερατική Θεία λειτουργία και μνημόσυνο για τον Γέροντα Παίσιο από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο. Ο κ. Χρυσόστομος το απόγευμα της Κυριακής 31/3 στις 18.30 θα τελέσει στο ναό του Αγίου Νικολάου τον Β’ Κατανυκτικό Εσπερινό.
Επιμέλεια-Τ. Μαρτάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου